Ti-Ta Tovenaar
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 3 oktober 2017

© Max Appelboom Produkties/NOS

Ti-Ta TovenaarDe verstrooide tovenaar heeft maar één doel: het veranderen van een aardbei in een kameel, maar dat is hem nog nooit gelukt. Er gaat regelmatig iets fout als ook Tika probeert te toveren of Tato een streek uithaalt. Wanneer de grobbevogel een ei legt wordt het per ongeluk vergroot en voordat het weer verkleind kan worden komt er een reusachtig grobbekuiken uit dat voortdurend honger heeft en veel lawaai maakt. Op zoek naar eten neemt Tika het kuiken mee naar het plaatselijke dorpje waar onder meer het zenuwachtige heertje, de altijd verbaasde boer, een agent en de kelner van het plaatselijke café wonen.

Ti-Ta TovenaarAls zij iets meekrijgen van de toverkunsten kan Tika hen ‘stilzetten’ door haar handen tegen te plaatsen en na een vingerknip kunnen ze zich weer bewegen. De opnamen gingen van start op 12 juni 1972. Op één dag werden één à twee afleveringen van viereneenhalve minuut opgenomen. De zeven afleveringen van één week vormden samen een afgerond verhaal en iedere aflevering werd afgesloten met de tekst “dat zien we morgen dan wel weer”. De serie ging in oktober van start en werd al snel populair waarna er nieuwe afleveringen werden opgenomen en na een korte zomerstop in 1973 ging een tweede seizoen van start.

Ti-Ta TovenaarEr werden nieuwe personages geïntroduceerd zoals de opa van Tika, tovenaarsleerling Kwark en de heks Grobelia. Zij woont in het Grobbedal en heeft een magische toverlantaarn. Hoewel de serie succesvol bleef en er veel merchandising werd gemaakt kwam er geen derde seizoen. Alle kostuums, rekwisieten en decorstukken werden op 26 februari 1974 geveild. De afleveringen werden hergemonteerd tot een speelduur van 25 minuten en werden diezelfde zomer uitgezonden. Na meerdere herhalingen bewerkte De Efteling de serie in 2005 tot musical met Erik Brey als Ti-Ta en Manon Novak als Tika, in 2008 gevolgd door een nieuwe serie met dezelfde acteurs.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 3 oktober 2017

© Max Appelboom Produkties/NOS

1000 Resterende tekens


Gravatar
Arno Luyendijk
Ik zit sinds ik zelf gitaar speel en zing met een vraag: weet iemand misschien welk instrument er voor het geluid van op- en neergaan, en voor de toverfluit van Tika wordt gebruikt? Ik vermoed zelf een Hammond orgel maar ik kan er natuurlijk naast zitten. Het lijkt me in ieder geval een instrument met buizenversterke r. Ik zou het leuk vinden om er na al die jaren achter te komen.
Gravatar
gast
Er zijn in 1992 ook een aantal "Luisterstrip"-cd's van Ti-ta Tovenaar verschijnen. Misschien is het ook wel aardig om dat ergens te vermelden. Op www.muziekweb.nl zijn er fragmenten te beluisteren. Het is het geluid van de tv, aangevuld met een vertelstem.@Bedankt voor de aanvulling, de vijf luisterstrip-cd's staan onder het tabblad cd.
Gravatar
Carmen
Geweldig!!! ik was toen een jaar of 10 toen ik hier vaak naar keek.Spaarde ook de plaatjes/stickers van,die werden dan ingeplakt.Heerlijk onbezorgde kindertijd.Helaas kijken kinderen van nu naar hele andere dingen,en worden er geen leuke tv series meer gemaakt zoals toen!.Vond iets later ook q en q zo superrr.
Gravatar
francis 1
Ik moet zo'n jaartje of 20 / 21 geweest zijn. Ik had het toen heel erg voor blonde meisjes met vlechten, dus ik zag er elke dag henen. Echter ik wist niet dat het heruitgezonden werd.Als het te koop is op dvd, (de oude serie) dan heb ik wel de neiging om die te kopen.
Gravatar
Rikardo
ik hou echt zo van de serie ik ben pas 10 en ik vindt die oude versie geweldig ik koop er alijd dvds van en ik hb zelfs liedjes op youtube gezet van de serie kijk maar is op www.youtube.nl/thedutchmermaid
Gravatar
jos vogel liefhebber
ik ben nu 56, maar geniet elke zondag weer van de herhalingen, geweldige serie. ik hoop dat ze nog lang herhaalt worden.
Gravatar
J.C. Timmer
Corry van der Linden deed niet alleen de stemmen van de Grobbebollen maar ze was ook de Zanglerares
Gravatar
Ricardo
Ik viel afgelopen zondag 14 juni 2009 bij toeval binnen in de aflevering met het Grobbekuiken. Deze aflevering is mij altijd bijgebleven omdat ik Grobbekuiken zo'n aandoenlijk wezentje vond :-)
Gravatar
J.C.T.
Het heertje (Tim Beekman) is helaas ook overleden in 2006 op 65 jarige leeftijd. Het werd niet eens opgemerkt door de media en dat terwijl hij heel veel en goed kon acteren vooral het nerveuze heertje vond ik schitterend.
Gravatar
Leo Marcel Van Leeuwen
Het Was Altijd Een Leuke Serie;-):D;-):D;-):D;-):D;-):D.

Jouw tv-sentiment

Gravatar Cor de Vries
26 dagen 14 uren

Onze Dichter Lesley zong in 1991. STOP. Voor het te laat zal zijn. , naar een Liedje van Jason Donovan. Daar ze op 12 Oktober ...

Volg ons op Facebook

Nieuw tv-sentiment

Dallas

Dallas (1981-1984)

Aantal afleveringen161 + 5 proefafleveringen (Seizoen 1) Uitgezonden doorAVRO (20 maart 1981 - 27… Lees meer

Nieuw op DVD

Kameleon T Serie , De

Kameleon TV Serie, De

Uitgebracht: Just Entertainment Speelduur: 12 x 25 minuten Datum: 21 augustus 2018 Extra: Geen Disc… Lees verder

Nieuw op CD

Absolute Disney - Volume 2

Absolute Disney - Volume 2

Uitgever: Walt Disney Records/Universal Speelduur: 22 minuten Datum: 30 maart 2018 Tracks How far… Lees meer

 

Informatie

Content overnemen
Cookieverklaring
Privacyverklaring
Disclaimer
Meest gestelde vragen

 

Themasites

Oebele
Hamelen

 

Mobiel en tablet

WebApp voor iPhone/iPad
App voor Android
WebApp voor Windows Phone
App FAQ 

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven